Transmitem mai departe arta mesteșugarilor!

Promovăm tototdată sportul și mișcarea!

Putem spune că ieri a fost o zi de sărbatoare la școala din Telești-Ludești, judetul Dâmbovița. Târgul de meserii pe care l-am organizat acolo a reunit 12 copii de la Școala Socială Sportivă (București) alături de alți 12 copii și 25 de tineri din comunitate cu scopul de a promova tradițiile locale, dar și de a încuraja sportul și viața sănatoasă.

5 meșteri locali au împărtașit din tainele meșteșugurilor (împletirea coșurilor, realizarea lingurilor de lemn, a furcilor, tuciurilor și a cărămizilor pentru construcția caselor), iar terenul de sport a gazduit un meci amical între copii. Întalnirea dintre artă și sport ne-a arătat că poate rezulta ceva extraordinar: conectarea cu noi inșine, empatie şi învăţarea muncii în echipă!

Mulțumim din inimă tuturor celor implicați!

Activitățile educaţionale fac parte din proiectul „IMPACT Ludești”, finanțat prin Granturile SEE, prin Programul de Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, implementat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS, în calitate de Operator de Program (www.frds.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro).