O poveste captivantă despre viața din Ludești

Vă îndemnăm cu căldură să descoperiți o poveste captivantă despre viața și experiențele uimitoare ale comunității din Ludești, judetul Dâmbovița, un mic colț de țară care ascunde povești de curaj, reziliență și înțelepciune, care ne pot inspira pe fiecare dintre noi.

Mulțumim finanțatorului pentru realizarea acestui articol impresionant și pentru aducerea în atenția noastră a acestor vieți pline de încercări!

Proiectul „IMPACT Ludești” este finanțat prin Granturile SEE, prin Programul de Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, implementat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS, în calitate de Operator de Program (www.frds.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro).

Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor

OAMENI PENTRU OAMENI. “Când am aflat despre cursurile de calificare în domeniul îngrijirii personale, această veste a fost ca o lumina în viața mea”

Proiectele susținute financiar de Granturi SEE & Norvegiene 2014-2021, prin intermediul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, sunt inițiative gândite și realizate de oameni pentru oameni. În această rubrică ne-am propus să îi aducem în prim-plan pe câțiva dintre aceia pentru care proiectele finanțate de noi înseamnă cu adevărat o șansă.

Astăzi împărtășim cu cititorii noștri povestea Cristinei, una dintre cele 56 de persoane din localitatea Ludești, județul Dâmbovița, care, în urma absolvirii unui curs de calificare în domeniul îngrijirii personale, are acum motive să prevească spre viitor cu optimism. Cursurile de calificare au fost organizate de FDP – Protagoniști în educație, în parteneriat cu autoritățile locale din Ludești, în cadrul proiectului dedicat incluziunii romilor, “IMPACT Ludești”.

„Încercările grele pe care le-am trăit m-au lăsat cu puține opțiuni pentru asigurarea viitorului. Însă, la un moment dat, am aflat despre niște cursuri de calificare în domenii precum frizerie, coafor, manichiură și pedichiură. Această veste a fost ca o lumină, ca o speranță în viața mea.”

Cristina a aflat despre proiectul “IMPACT Ludești” și de cursul de calificare furnizat gratuit în timpul unei ședințe cu părinții organizată la școala gimnazială din comuna Ludești. Conștientă că reprezintă o oportunitate unică pentru ea dar și pentru alți membrii ai comunității, care, la fel ca și ea caută să-și îmbunătățească situația financiară, a dat curs ideii de mai bine, înscriindu-se și urmând cursurile de calificare, împreună cu alți oameni din Ludești, care împărtășeau aceleași speranțe și visuri: „Ceea ce am găsit acolo a depășit cu mult așteptările noastre, nu doar că am dobândit abilitățile practice necesare pentru calificarea în acest domeniu, dar am fost susținută și încurajată în fiecare etapă de către formatori calificați și colegi minunați”.

Pe măsură ce timpul a trecut, Cristina a început să se dezvolte nu doar profesional, ci și personal. Împreună cu ceilalți cursanți, Cristina a învățat să-și depășească temerile și să-și exploateze potențialul, construindu-se o rețea de sprijin și prietenie puternică între ei.

Motivația lor a fost alimentată de dorința de a-și ajuta familiile și de a le oferi copiilor un viitor mai bun. Au înțeles că aceste abilități în domeniul îngrijirii personale pot fi puse în practică imediat, permițându-le să-și deschidă propriile afaceri mici sau să lucreze în saloane de înfrumusețare.

Povestea Cristinei este povestea tuturor persoanelor calificate la cursul organizat în Ludești, și vorbește despre inspirație și determinare, despre luptă pentru o viață mai bună și pentru transformarea unui mic colț de țară într-un loc în care oamenii se susțin reciproc și își construiesc propriile vise.

citeste articolul integral ( https://dezvoltare-locala.frds.ro/…/oameni-pentru…/)